Villa Sichów i Max Gotuje z Natury zapraszają na wyjątkowe wydarzenie w Pałacu w Sichowie podczas którego połączymy winobranie z sztuką kulinarną!
Winobranie i kolacja w Villa Sichów
Owoce dojrzewały w letnim słońcu, czas je odciąć, czas na winobranie !
Winobranie w Villa Sichów to cykl trzech spotkań aby dotknąć winny świat własnymi rękami. Przy samodzielnym zbieraniu winogron, to okazja aby dowiedzieć się więcej o różnych etapach uprawy winorośli i produkcji wina w jednej z winnic z Ziemi Świętokrzyskiej.
Nasza winnica jest mała ale świetnie położona w pradolinie Wisły, mamy szczepy białe które dojrzewają wcześniej i czerwone . W XVIII wiecznych piwnicach zobaczysz jak się robi wino białe a tydzień później czerwone.
Po zbiorach będzie czekała na Was wspólna kolacja urozmaicona potrawami przygotowanymi przez Maksa Przybylskiego (Max Gotuje z Natury), który zaprezentuje autorskie przepisy z wykorzystywaniem warzyw prosto z ekologicznego ogrodu Villi Sichów, i do tego oczywiście wino !
Czego się spodziewać?
Kiedy?
Można uczestniczyć we wszystkich lub w pojedyńczym wydarzeniu.
Ze względu na obostrzenia COVID ilość osób ograniczona. Maksymalna liczba gości na jednym wydarzeniu to 20 osób. Rezerwacja i przedpłata wymagana. Cena 400 zł od osoby.
Informacje telefoniczne i rezerwacje Anna Glińska: tel 506029989 lub aglins@gmail.com
*Wydarzenie odbędzie się z zachowaniem wszelkich norm bezpieczeństwa sanitarnego.
** Termin danego wydarzenia może ulec zmianie z uwagi na stopień dojrzałości winogron i warunki pogodowe.