Zapraszamy na warsztaty łączenia wina i serów, które poprowadzi redaktor magazynu Czas Wina - Wojciech Giebuta.
Wina i sery to niezwykle interesujący mariaż niosący całe spektrum smaków i zapachów. Możliwości łączenia jest wiele. Przygotujemy deskę serów, kilka win i będziemy testować.
Miejsce:
Restauracja "Błęktina Aleja", ul. Piłsudskiego 30, 33-100 Tarnów
Koszt udziału: 35 zł. (w cenie warsztaty oraz degustacja 4 win i serów).
Bilety dostępne na stronie: https://warsztatydegustacjiwina.evenea.pl/
Wydarzenie organizowane w ramach VI Wielkich Tarnowskich Dionizji i jest częścią projektu pn. „Opracowanie strategii turystyki winiarskiej jako nowej marki turystycznej Pogórza” na realizację którego Tarnowska Organizacja Turystyczna otrzymała wsparcie finansowe z Ministerstwa Sportu i Turystyki (MSiT) w ramach otwartego konkursu ofert na realizację zadań publicznych z zakresu turystyki w 2017 roku.