
Listopad to czas, gdy na stołach króluje gęsina, a w kieliszkach pojawia się młode wino – świeże, rześkie i pełne aromatu. Z tej okazji zapraszamy na wyjątkowy wieczór degustacyjny z Winnicą Amonit, podczas którego połączymy dwa jesienne symbole – wino i gęsinę – w niepowtarzalny kulinarny duet. 

Degustację poprowadzi polski winiarz z winnicy Amonit, który opowie o tajnikach produkcji wina i filozofii winiarskiej stojącej za każdym kieliszkiem.
Podczas spotkania spróbujecie:
młodego polskiego wina z tegorocznych zbiorów,
kilku innych win z oferty winnicy Amonit,
które zostaną dopasowane do pięciu wyjątkowych dań degustacyjnych, wliczonych w cenę wydarzenia.
Menu degustacyjne:
• Smalec z gęsi z pomarańczą i rozmarynem na pieczywie
• Pasztet z gęsi z chutney z cebuli
• Chrupiące pierożki z gęsiną i sosem żurawinowym
• Pierś z gęsi z kluskami i buraczkami zasmażanymi
• Ciasto marchewkowe z konfiturą ze śliwek
Czeka Was wieczór pełen smaków, aromatów i opowieści o winie, w kameralnej atmosferze naszego winebaru w samym sercu Krakowa. 

Rezerwuj miejsce, zanim zniknie!
Wydarzenie biletowane!
Link do biletów: Bilety