.
Wędzenie i serowanie w Winnicy Zagardle

Wędzenie i serowanie w Winnicy Zagardle



w winnicy
Kiedy
2023-06-10 11:00
Dostępność
publiczne
Wstęp
wolny
Media
facebook

Zbliża się kolejny długi weekend a, a wraz z nimi czas, aby rozpalić wędzarnię i przygotować wyjątkowe specjały. W naszej wędzarni będziemy wędzić różnorodne przysmaki, takie jak wędliny, szynki, boczki, żeberka, kiełbasy oraz sery. Jeśli chciałbyś uzupełnić zapasy tych wyjątkowych produktów i wina, serdecznie zapraszamy do naszej piwniczki w sobotę, 10 czerwca, w godzinach od 11:00 do 18:00. Wstęp jest wolny, więc możesz swobodnie nas odwiedzić.

W naszym asortymencie znajdziesz sery podpuszczkowe o różnych aromatach. Będzie można spróbować serów z czosnkiem niedźwiedzim, czarnuszką, ziołami toskańskimi oraz papryką. Ponadto, mamy sery wędzone typu góralskiego oraz podwędzane zwarowe, które na pewno przypadną do gustu miłośnikom intensywnych smaków.

Cieszymy się również, że od jakiegoś czasu dojrzewają nasze sery półtwarde. Podczas degustacji będzie można spróbować wyjątkowego sera Gouda z czarnuszką, papryką, kozieradką, czerwonym pieprzem, a także sera alpejskiego. Nie zabraknie również sera Teodora, Ruby oraz kilku rodzajów sera Fetka.

Podczas tego wyjątkowego dnia będziesz miał również możliwość degustacji naszych win.

Jeśli chciałbyś zamówić wędliny, prosimy o kontakt z Darkiem pod numerem telefonu 660 297 457. Pamiętaj, że ilość wędlin jest ograniczona, dlatego zamówienia można składać tylko do 30 maja.

Serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników wędlin i serów na nasze spotkanie. W tym roku, aby uniknąć ścisku w piwniczce, przygotowaliśmy dla was stoły pod winiarnią. W tym dniu będzie także otwarta winnica zatem można iść na samodzielny spacer do winnicy. Zapraszamy.

 

źródło: https://www.facebook.com/events/822046152920466/