.
Plenerówka vol. 2 - Live Cooking w Winnicy Katarzyna

Plenerówka vol. 2 - Live Cooking w Winnicy Katarzyna



w winnicy
Kiedy
2022-07-16 16:00
Dostępność
publiczne
Wstęp
bilety
Media
facebook

olejna edycja Plenerówki już zaplanowana. Czeka na Was nowe MENU. Zapraszamy do rezerwacji miejsc 🙂
___________________
Jeśli kochacie dobre jedzenie i wino, to nie może Was tu zabraknąć! Gotowanie na żywo połączone z degustacją wina. Mamy przygotowaną tez na ten wieczór muzyczną niespodziankę.
Wszystko odbędzie się w totalnie sielskim klimacie w winnicy. Na trawce, pod chmurką, w otoczeniu krzewów winorośli, które już pokażą swoje pierwsze liście i kwiaty.
No dobra, ale przejdźmy do konkretów.
📍 KTO GOTUJE?
Utalentowana ekipa z PukkaChef. Jeśli jeszcze o nich nie słyszeliście, to czas nadrobić zaległości! PukkaChef specjalizują się w organizacji prywatnych kolacji, połączonych z pokazem kulinarnym. Są prawdziwymi pasjonatami sztuki kulinarnej. To, w połączeniu z wieloletnim doświadczeniem, sprawia, że spod ich ręki wychodzą dania najwyższych lotów. W gotowaniu przyświeca im idea slow food. Potrawy tworzą w oparciu o sezonowe i regionalne produkty najwyższej jakości. I właśnie tego typu dania zaserwują na Plenerówce.
📍 KTO POLEWA?
Oczywiście Winnica Katarzyna. W tamtym roku pokochaliście nasze eventy, dlatego w tym chcemy zorganizować dla Was coś niezapomnianego. Wiemy co dobre, dlatego zapraszamy doskonałych kucharzy, a sami polewamy nasze najlepsze wina.
📍DODATKOWE NIESPODZIANKI
Chcieliśmy, żeby było naprawdę soczyście, dlatego zaprosiliśmy utalentowanego muzyka, który zagra na saksofonie. Jedzenie, wino i muzyka na żywo przy zachodzie słońca? Tak, to możliwe!
📍PLENEROWE MENU
___________________________________
Powitalna lampka wina musującego Pet-Nat Red
CZEKADEŁKO
pieczywo z grilla | pasta z bobu | oliwa ziołowa
PRZYSTAWKA I
chłodnik z zielonego ogórka | jajo przepiórcze | oliwa koperkowa
PRZYSTAWKA II
grillowany antrykot wołowy | parfait z króliczej wątróbki | grzanka orkiszowa | mus brzoskwiniowy
DANIE GŁÓWNE
pierś z kaczki | kasza kus kus perłowa | glazurowane owoce |sos czereśniowy
DESER
mini beza | krem mascarpone | lemon curd | owoce lata
Menu dostępne również w wersji wegetariańskiej oraz bezglutenowej.
O menu pytaj organizatorów.
📍 MENU DLA DZIECI
___________________________________
pieczywo z grilla | pasta z bobu | oliwa ziołowa
chłodnik z zielonego ogórka | jajo
przepiórcze | oliwa koperkowa
pierś z indyka | kasza kus kus perłowa | glazurowane owoce
mini beza | krem mascarpone | lemon curd | owoce lata
___________________________________
 
📍CO, GDZIE, JAK I ZA ILE?
Plenerówka odbędzie się w Winnicy Katarzyna tuż pod Wrocławiem.
Liczba miejsc ograniczona (dla 35 Gości).
170 zł/ osoba dorosła
50 zł/ dziecko
W cenie 5 daniowe menu i koncert na saksofonie (bar dodatkowo płatny).
 
źródło: https://www.facebook.com/events/1357167618098554/