koneSER WINA już 25 listopada w Świdnicy
Pierwsze takie warsztaty!
Zapraszamy miłośników serów oraz wina, w szczególności osoby, które pragną rozwinąć swoją wiedzę na ten temat i zagłębić się w ten smaczny i aromatyczny świat.
Spotkanie podzielone będzie na dwie części.
W pierwszej uczestnicy doświadczą pokazu warzenia sera. Towarzyszyć temu będzie wykład m.in. na temat dojrzewania serów i dobierania ziół, a także smakowanie wyrobów mlecznych, takich jak sery podpuszczkowe z czarnuszką, kozieradką, czosnkiem, innymi ziołami...
Druga część poświęcona będzie winom. Goście poznają bliżej winnicę z Paczkowa, a na koniec dostaną wskazówki dotyczące odpowiedniego łączenia wina z jedzeniem.
Tu nie zabraknie degustacji win. Specjalnie dla Państwa sprowadzone zostaną wyśmienite polskie wina z winnicy Hople Paczków.
Warsztaty poprowadzą Malwina Pasternak z Sery Lutomierskie, mistrzyni serowarstwa specjalizująca się w produkcji sera podpuszczkowego młodego, niedojrzewającego.
W świat wina wprowadzi Państwa Ryszard Syc - menedżer winnicy Hople w Paczkowie. Zajmuje się produkcją wina, opiekuje się winnicą i poprowadzi część degustacyjną warsztatu.
Będzie też czas na Państwa pytania.
Liczba miejsc jest ograniczona. Zainteresowanych udziałem w warsztacie prosimy uprzejmie o wysłanie informacji na adres mailowy: restauracja@rynek43.pl wraz z podaniem liczby osób.
Koszt udziału w warsztacie to 59 zł/ os.
W cenę wchodzi:
2 godziny warsztatu
pokaz warzenia sera
degustacja serów
pokaz sommelierski
degustacja 5 win
Zapraszamy! Zarezerwuj miejsce już dziś!