Drodzy Superiorewicze!
14 listopada Goose eating w Superiore!
Jest nam niezwykle miło zaprosić Was na kolejną odsłonę naszych winiarskich spotkań. Tym razem tematem przewodnim jest Gęś!
11 listopada w Święto Niepodległości a jednocześnie na Świętego Marcina tradycyjnie przygotowujemy potrawy z gęsi.
Do tej tradycji dobrze jest dobrać nadzwyczajne wina! Planujemy zaskoczyć Państwa nietuzinkowymi połączeniami, pokazać wina nieoczywiste, odkrywcze i jak zawsze zainspirować Was do ciekawych poszukiwań.
Tradycyjnie Tomasz Kapturkiewicz szykuje menu degustacyjne a Łukasz Czajkowski z Winemates dobiera wina.
Zapraszamy we wtorek 14 listopada. Zaczynamy o godzinie 19.30!
Lista win:
Tokaj Furmint od garażowego producenta Bodrog Bormuhely
Gewurtzraminer od najlepszego polskiego winiarza Rafała Sokołowskiego z Winnicy Wzgórz Trzebnickich
Beczkowe Chardonnay z Burgundii z rodzinnej winnicy Moissenet-Bonnard
Nocenzio od biodynamika z La Distesa w Marche
Spatburgunder z małej działki w Badenii - Klaus Vorgrimmler
Na deser szykujemy niespodziankę, więc potrzymamy Was w chwilowej niepewności.
Pozdrawiamy!
Super Superiore Team
Koszt: 120 zł od osoby
Rezerwacje: info@superiorewinebar.pl, tel. 506 40 40 59