Zapraszamy do wspólnego świętowania tradycji świętomarcińskiej.
Od 10 do 12 listopada dostępne będzie w Zakładce, obok standardowego menu - również menu z gęsiną.
PRZYSTAWKI
Rilletess z gęsi owsianej, wiejski chleb z ogniska, pigwa
Półgęsek z suszonym żółtkiem, chrupki jałowcowe i rokitnik
ZUPA
Kiszony krupnik w postaci kremu, wędzona gęś, jajko
DANIA GŁÓWNE
Gęsia rolada na modrej kapuście, palona brukselka, szara reneta
Gęsia pierś z wędzonymi ziemniakami, na kremie z dyni, prażony słonecznik
DESER
Piernik w glazurze czekoladowej, suszone jabłko, lody z maślanki
Świętomarcińskiemu menu towarzyszyć będzie wine-pairing z selekcji Wino Makłowicz , a wśród nich rolę główną będą grać wina z winnic:
* Winnica Miłosz w Łazie
* DOM Bliskowice
* Csaba Malatinszky
* Domaine Jean-Marc Bernhard
Wszystkie wymienione wina otwieramy na kieliszki!
Zapraszamy do rezerwacji miejsc: (12) 442 7 442