Przy sztukówkowym stole zawsze spotykamy się dla przyjemności. Dokładnie, dla co najmniej trzech przyjemności: podkarpackiego wina, regionalnego jedzenia i dobrego towarzystwa.
Pierwszy stół w tym sezonie będzie taki, jakiego jeszcze nie było - dziko umajony. Najbardziej wiosenne wina z podkarpackich winnic: Alabaster, Melancholia, Siepietnica i Sztukówka, zaserwujemy Wam z przekąskami inspirowanymi regionalną dziką kuchnią, opartą na tym co oferuje wiosenna łąka, pole i las. Maj to miesiąc, który obfituje w najróżniejsze nowalijki. Na nich właśnie się skupimy. Na naszym stole zagoszczą m.in. pokrzywy, bluszczyk kurdybanek, podagrycznik czy jadalne kwiaty.
Nasze winne warsztaty odbywają się pod przewodnictwem Akademii EnoRozwoju – możecie być pewni, że spotka was 100% przyjemności z degustacji. Katarzyna Korzeń nie tylko przygotuje dla Was zestaw win i specjalnie do nich dobrane smakołyki, ale wprowadzi Was w cudowny świat sensorycznych rozkoszy podniebienia. Wąchanie i smakowanie to podobno jeden z najbardziej wyszukanych sposobów na doświadczanie przyjemności. Sprawdźcie! Zapraszamy.
Partnerami wydarzenia są: Województwo Podkarpackie oraz EnoPortal.pl
Bilety w cenie 60 zł od osoby znajdziecie na sztukówka.pl, prawy dolny róg „Rezerwacje”. Liczba miejsc ograniczona.