.
aktualnosc obraz

OBSŁUGA KLIENTÓW I PODEJMOWANIE GOŚCI W WINNICY Szkolenie dla pracowników i właścicieli winnic.

2024-06-03

Jedyne takie szkolenie na polskim rynku. Wyjaśniające najważniejsze mechanizmy związane z funkcjonowaniem enoturystyki, w praktyczny sposób przygotowujące do świadczenia usług najwyższej jakości.



Kompleksowe szkolenie z zakresu świadczenia usług enoturystycznych oraz profesjonalnej obsługi klientów w winnicy. Szkolenie podzielone jest na dwa moduły:

- pierwszy dotyczący produktu (wina): jego planowania, przygotowania w wersji optymalnej dla konsumenta, prezentacji, promocji i sprzedaży

- drugi dotyczący usług enoturystycznych: oceny potencjału miejsca, przygotowania, prezentacji i promocji oferty, praktycznych aspektów obsługi gości.

W obu modułach uwzględnione są elementy teoretyczny oraz praktyczne, ze szczególnym naciskiem na specyfikę percepcji wina, doświadczanie miejsca oraz tzw. umiejętności miękkie w kontaktach z klientem.

 

Jedyne takie szkolenie na polskim rynku. Wyjaśniające najważniejsze mechanizmy związane z funkcjonowaniem enoturystyki, w praktyczny sposób przygotowujące do świadczenia usług najwyższej jakości. Oparte na aktualnym stanie i najnowszych trenach w światowej turystyce, osadzone w specyficznych polskich realiach, bazujące na szerokim i wszechstronnym doświadczeniu prowadzącej.

 

Szkolenie przygotowuje do:

- obiektywnej oceny oferowanych produktów (wina)

- dostosowania sposobów i form prezentacji, promocji i sprzedaży produktów (wina i innych) w zależności od ich specyfiki

- oceny potencjału enoturystycznego miejsca i optymalnego jego wykorzystania

- zaplanowania i przygotowania oferty enoturystycznej

- skutecznej promocji produktów i usług

- sprawnego i profesjonalnego świadczenia usług enoturystycznych.

 

Prowadząca: KATARZYNA KORZEŃ

Dr nauk biologicznych, inż., z ponad dziesięcioletnim doświadczeniem w pracy z winem. Przewodnicząca Zarządu Polskiego Klastra Enoturystycznego. Turystyką winiarską zajmuje się w terii i praktyce. W ramach Akademii EnoRozwoju edukuje i doradza producentom wina oraz innym podmiotom z branży winiarskiej. Specjalizuje się w fizjologii percepcji degustacyjnej, chemii wina i neuroenologii oraz polskim winiarstwie i winie również w aspekcie łączenia go z polską kuchnią i produktami regionalnymi. Jest założycielką i redaktorką EnoPortalu – wirtualnej bazy wiedzy o polskim winiarstwie. Współtworzyła Winnicomanię – unikalne przedsięwzięcie zajmujące się polską enoturystyką w praktyce.  Organizuje i współorganizuje imprezy i festiwale winiarskie. Prowadzi własną winnicę.

 

 

Szkolenie przeznaczone jest: dla pracowników i właścicieli winnic.

Obejmuje: 6h zajęć w formie teoria + ćwiczenia praktyczne oraz dodatkową godzinę na lunch i przerwy kawowe.

czas: 18 czerwca, godzina 12:00

miejsce:  w sali szkoleniowej Winnica i Wino (Kraków, ul. Bernarda Wapowskiego 8).

Koszt uczestnictwa w Szkoleniu: 580 zł

Cena obejmuje:

- 6 godzin zajęć (teoria + praktyka)

- akcesoria szkoleniowe i materiały pomocnicze, w tym wino i produkty spożywcze do degustacji

- przerwę kawową

- lunch

- materiały szkoleniowe w formie cyfrowej

 

BILETY 

 

Dodatkowe informacje w ZAPROSZENIU.

 

Pytania proszę kierować nakontakt@enorozwoj.pl

 

Partnerami szkolenia są:

Polski Klaster Enoturystyczny, EnoPortal.pl, Winnica i Wino